Menjador escolar

La importància de dinar com a casa

Servei integral de menjadors escolars

Projecte pedagògic

Desenvolupem un projecte de menjador propi per cada centre per adaptar-nos a les diferents necessitats i espais. Cada escola i cada grup tenen unes característiques específiques que el fan únic i respon a unes particularitats concretes. Per això és important adaptar el projecte i la metodologia en funció d’aquestes, sempre seguint la pedagogia i l’ideari de l’escola.

Aquest projecte s’elabora conjuntament amb la comissió de menjador on treballem de forma tranversal les mateixes competències tant a l’estona de temps lliure o esbarjo com al menjador a partir d’uns objectius, continguts i metodologia a seguir per part de tot el nostre equip humà.

Pesa la Resta

Projecte per concienciar-nos sobre el malbaratament alimentari. Treballem l’autonomia i l’autoconeixement sobre la sensació de gana i valorem el menjar que llencem.

Pepa Cassoles

La Pepa volta pels menjadors apropant la cuina als infants. Amb la seva ajuda, els usuaris escolliran el menú d’un dia del mes.

Mengi i Manjo

A través de reptes, jocs i diverses activitats, la Mengi i en Manjo ens donaran consells sobre la importància de cuidar el planeta.

La Revisteta

Mensualment fem arribar a totes les famílies usuàries del servei de menjador una revista amb informacions diverses del servei.

Assamblees i La Bústia

Espais de diàleg on poden expressar les seves opinions, dir què els hi agrada i què no, proposar millores, buscar solucions als conflictes…

Sabem el què mengem?

Activitats per prendre consciència de l’importància de cuidar-nos i de seguir una dieta equilibrada.

Els nostres menús

Els nostres menús estan elaborats amb una filosofia molt clara, cuinem com a casa:

Dieta mediterrània

Aliments de temporada

Proveïdors de primera qualitat i de proximitat

Dieta equilibrada i saludable

El nostre objectiu és que els infants gaudeixin de l’espai del menjador i sigui el més semblant possible al fet de dinar a casa. La part visual dels plats és molt important i per això tant a l’hora de fer els menús, elaborar el menjar, servir-lo i presentar-lo tenim molt en compte els colors, les textures i les combinacions que composen els nostres plats per tal de que siguin atractius.

Adaptacions de menús

Realitzem adaptacions dels menús, procurant que siguin el més semblants possible al menú basal.
A més oferim una possible proposta de sopar.

Sense carn

Sense porc

Sense ou

Sense proteïna de la llet

Sense lactosa

Sense sorbitol

Sense gluten

Ovolacteovegetarià

Sense peix

Càtering

Elaborem els menús diàriament a la cuina central. Aquests, des de que surten del foc fins que arriben a taula, com a màxim, passen dues hores.
Els aliments es mantenen en calent sense perdre les seves propietats i garantint la seva conservació.

Per poder oferir la mateixa qualitat que si es cuinés al propi centre cal tenir en compte aspectes com la forma d’elaboració, de transport i la cocció. Tot aix`ò, ben combinat fa que no hi hagi diferència en dinar de catèring i dinar de cuina in situ.

Cada coordinació de centre té contacte directe i diari amb els cuiners per tal d’ajustar-se al màxim a les seves necessitats.

Cuinem a l’escola

Quan el centre disposa de les intal·lacions per cuinar el dinar in situ ens encarreguem d’elaborar els nostres menús d’una forma casolana i de qualitat.

Tot el procés es realitza a la cuina, des de les comandes, elaboració i servei. D’aquesta manera es personalitzen els processos i s’adapten a les necessitats de cada centre, cuina i infants.

Els nostres proveïdors

EL NOSTRE TRET DIFERENCIAL 

L’equip humà

Persones que treballem per acompanyar als infants en el seu creixement personal

Qui som i què fem?

Som Va de Lleure, una empresa dedicada a gestionar serveis educatius durant el temps lliure. Ens encarreguem d’organitzar tot un ventall d’activitats que enriqueixen l’experiència educativa dels infants fora del marc acadèmic tradicional. Potser ja ens coneixes pels nostres menjadors escolars, però volem explicar-te molt més sobre el que oferim.

La nostra filosofia: educació en el lleure

Creiem fermament en la “educació en el lleure”. Això vol dir que no només busquem que els nens s’ho passin bé, sinó que també aprenen d’una manera divertida i constructiva. Les nostres activitats estan dissenyades per fomentar no només la diversió sinó també el descans i el desenvolupament personal dels infants. En els nostres menjadors escolars, per exemple, no només es tracta de menjar, sinó d’aprendre hàbits saludables i de compartir moments de qualitat amb els companys.

Activitats que oferim

Les nostres activitats són molt variades i inclouen:

  • Menjadors escolars: Cuidem que els menjadors escolars siguin espais on els infants aprenguin l’importància d’una alimentació saludable mentre disfruten de menjar deliciós i equilibrat.
  • Activitats extraescolars: Des de l’esport fins a les arts, les nostres activitats extraescolars són perfectes per desenvolupar noves habilitats en un entorn divertit i segur.
  • Casals de verano i colònies: Els millors moments per aprendre jugant, descobrir la natura i fer nous amics.
  • Tallers variats: Connectem el lleure amb l’aprenentatge a través de tallers creatius que fomenten la curiositat i la imaginació.

Compromís amb la diversitat i la conciliació familiar

A Va de Lleure estem compromesos amb la diversitat. Oferim recursos adaptats a les necessitats individuals de cada nen o nena, garantint que tothom tingui les mateixes oportunitats d’aprendre i divertir-se. També ens prenem molt seriosament la conciliació familiar, proporcionant recursos que ajuden les famílies a organitzar el seu temps i a estar tranquils sabent que els seus fills estan en bones mans.

Educació en valors i desenvolupament integral

Ens centrem molt en l’educació en valors i el desenvolupament integral dels infants. Les nostres activitats promouen el creixement personal, la autonomia i el respecte mútu. En els nostres menjadors escolars, per exemple, promovem el treball en equip i el respecte per les diferències, preparant els infants no només per a l’escola, sinó per a la vida.

Col·laboració amb entitats diverses

Treballem amb una àmplia gamma de clients, des d’ajuntaments fins a associacions de pares i mares i centres educatius de diferents nivells. El nostre equip està format per professionals de diverses àrees, des de docents i monitors fins a cuiners, tots compromesos amb la nostra missió educativa a través d’un treball en equip i una retroalimentació constant.

El nostre compromís amb l’entorn

A Va de Lleure, el nostre compromís va més enllà de l’educació. Ens preocupem pel medi ambient i pel benestar social, demostrant una responsabilitat i un ètica que reforcen el nostre compromís amb la comunitat en general.

Localitats

Menjador escolar Granollers

Menjador escolar Rubí

Menjador escolar Mataró

Menjador escolar Cardedeu


Altres serveis

Activitats extraescolars

Casals i campus d’estiu

Colònies escolars

“No podem pensar bé, estimar bé i somiar bé, si no hem menjat bé”

Virginia Wolf –
EL NOSTRE TRET DIFERENCIAL 

Vols contactar amb nosaltres?

Volem conèixer-vos, conèixer el vostre centre educatiu i que vosaltres coneixeu la nostra mirada i gestió educativa

Accedeix a la revista de la teva escola